Maandelijkse archieven: april 2013

De Russen zijn aangekomen: tentoonstellingen over Stalinistische kunst in het Drents museum in Assen (Sovjet mythe! tot 9 juni), Russische Avant-garde 1895-1917 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht (De Grote verandering tot 11 augustus) en over Kabakov en Lissitzky in het Van Abbemuseum in Eindhoven (Utopie en werkelijkheid loopt af 28 april)

Het komt zelden voor dat wij in Nederland zoveel Russische kunst tegelijk hebben kunnen zien, die de periode van voor, tijdens en na  de Revolutie beslaat, met een cynische terugblik op wat er van geworden is in de vorm van … Lees verder

Geplaatst in Essays | Reacties uitgeschakeld voor De Russen zijn aangekomen: tentoonstellingen over Stalinistische kunst in het Drents museum in Assen (Sovjet mythe! tot 9 juni), Russische Avant-garde 1895-1917 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht (De Grote verandering tot 11 augustus) en over Kabakov en Lissitzky in het Van Abbemuseum in Eindhoven (Utopie en werkelijkheid loopt af 28 april)

Frans Hals heeft een jubileumtentoonstelling in het Frans Halsmuseum (tot 28 juli 2013)

Eind vorige maand opende een jubileumtentoonstelling in het Frans Halsmuseum, die de Haarlemse meester oog in oog brengt met enkele grote tijdgenoten. Het werpt een nieuw licht op zijn werk en levert een bijzondere tentoonstelling op. Tweede Paasdag konden wij … Lees verder

Geplaatst in Recensies | Reacties uitgeschakeld voor Frans Hals heeft een jubileumtentoonstelling in het Frans Halsmuseum (tot 28 juli 2013)